Päiväkotiin mars

Miiolla alkoi arki eilen, päiväkotiarki. Mulle oli jo heti selvää, että vaikka olen vauvan kanssa kotona, niin Miio tulee jatkamaan päiväkodissa. Toki myös kerhovaihtoehtoja pyöriteltiin, mutta vakavasti niitä ei taidettu harkita missään vaiheesssa. Miio on päiväkodissa sen sallitun 20h/viikko, meillä se tarkoittaa alkuviikkoa. Maanantaisin ja tiistaisin 8-16 ja keskiviikkoisin 8-12.

Se miksi päiväkoti oli selkeä valinta meille, liittyy Miion luonteeseen. Hän on ns. erityisherkkä lapsi ja sosiaaliset ja uudet tilanteen aiheuttavat välillä isoakin ahdistusta. Nyt jos kotoiltaisiin vuosi, olisi eskariin lähtö luultavasti todella hankalaa ja kuormittavaa, kun tuntui että kesän kolme kuukauden lomakin taisi olla vähän liian pitkä aika. Toki sosiaalisia tilanteita voisi harjoitella kerhoissa jne, mutta päiväkotiin päädyttiin myös sen jatkumon takia. Vuoden pästä Miiolla tosiaan alkaa eskari ja silloin kaverit ja ympäristö pysyy suht samoina.

Päiväkodin aloitus sujui maanantaina yllättävän kivuttomasti ja päivän päätteeksi autoon hyppäsi oikein iloinen veijari. Ensimmäisenä haettaessa kertoi iloisena, että oli nukkunut päikkärit, niitä kun ei aikoihin ole kotona nukkunut. Uusia kavereita oli myös saanut ja kaikkea kivaa tekemistä oli ollut. Myös se, että maanantain ja tiistain on 8-16 päiväkodissa, jää meille Myyn kanssa ryhtinaalisesti omaa aikaa. Pääsen itekkin ottaa vaikka ne päikkärit jonain päivinä.


ps. Maanantaina meidän arki muuttui toisenkin asian osalta, tosin ei niin iloisessa merkityksessä. Meidän Rölli-koira lähti taivaiden valtakuntaan. Röllille todettiin sairaus kesällä (jota tosin oli varmasti sairastanut jo idemmän aikaa) ja tila huononi nopesti. Vaikea päätös kypsyi vkl aikana, kun ressukka meni ajoittain niin huonoon kuntoon. Ikävä on kova, onneksi lapset pitää kiinni arjessa.


Kommentit