Tasapainopyörästä polkemaan

Huhtikuussa kirjoittelin Miiolle hankitusta tasapainopyörästä ja arvelin siitä tulevan tämän kesän hitti. No siitä tulikin. Jutun voit käydä lukaisemassa täältä.

Pyörä oli ahkerassa käytössä koko kesän. Taito kehittyi nopeasti ja vauhti sen mukana. Pyörällä oli kiva kruisailla paikassa kuin paikassa. Pyörä kulkikin meillä mukana oikeastaan kaikkialla. Maasto-ominaisuudetkin pääsi testiin monesti mökillä.



Elokuussa Joonasta alkoi houkuttaa tavallisen pyörän osto, koska potkupyörällä meno sujui jo hienosti. Nopeasti se sitten hankittiinkin. Pyörä pääsi heti ensitestiin, mutta ensimmäisellä kerralla ei vielä vauhdinhurmaa koettu. Eihän Miio ymmärtänyt ollenkaan miten pyörä liikkuu eteenpäin, miten polkeminen pitäis tapahtua :D Seuraava kerta sujuikin jo paremmin. Silloin ymmärrys polkemisesta syntyi. Sen päivän aikana käytiin muutaman kerrat kokeilemassa ja kohta jo hienosti sujui meno tasamaalla ilman työntämistä.

On ihana nähdä miten nopeasti nuo pienet oppii ja oivaltaa. Ja sitä riemua ja innostusta mitä se saa aikaan. Nyt tuo pyörä on ihan paras juttu, tai pyörät, tasapainopyörä on myös yhä käytössä. Taitokin kehittyy hurjaa vauhtia. Kunnon ylämäissä vauhti kyllä hiipuu, mutta tasamaa, loiva ylämäki ja alamäet hoituvat jo hienosti. Jarrujalka tosin on aika herkässä alamäissä ja eteneminen välillä aika hidasta. Tosin ehkä se on vain hyvä, että ylipäätään ymmärtää jarruttaa. Parempi kai se lukkojarrutus viiden metrin välein, kuin ei jarruja ollenkaan. Varsinkin kun asumme paikassa, jossa on koko ajan joko ylä- tai alamäkeä.

Toivottavasti tulee ihana aurinkoinen syksy ja fillarikelejä riittää. Tai ei kai se sadekkaan haittaa, paitsi ehkä äitiä :D





Kommentit

  1. Ihana fillari-poika! 😍
    Toi oivaltamisen riemu on kyllä valloittavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä niiiiin parasta just nyt. Pystyn ite tee samalla juoksulenkin

      Poista

Lähetä kommentti