Myy 3 kuukautta

Tällä viikolla Myylle tuli mittariin jo kolme kuukautta. Neuvola oli keskiviikkona, mutta kolmen kuukauden rokotteita ei annettu flunssan takia. Miiolla oli aikanaan eka flunssa vasta lähempänä vuoden ikää, joten tää Myyn tauti tuntuu jotenkin tosi kurjalta, toinen on vielä niin pieni. Toivottvasti tauti talttuu ja päästään ottaa rokotteet maanantaina.

Kuluneen kuukauden aikana Myy on kehittynyt paljon. Ympäröivä maailma on alkanut kiinnostaa ihan uudella tavalla ja tissilläkään ei roikuta enää ihan niin paljon. Lattialla viihdytään jo pidempiä pätkiä ja välillä masullaankin on jo ihan kiva olla. Nyrkkiä tungetaan suuhun minkä kerkee ja esineitä otetaan käteen jo välillä ihan tarkoituksella. Kyljelleen osaa kääntyä hienosti, mutta lattialla ei onnistu vielä kääntymään muuta kuin lattian suuntaisesti vetää ympyrää. Sängyssä kääntyilee välillä selältä masulleen. Kova tarve olisi jo nousta istumaan ja kannatteleekin päätään ilmassa usein, jos on kaukalossa tai sitterissä. Myös sylissä yrittää punkea istumaan.

Meillä ei edelleenkään rakasteta vaunuja, mutta ajoittain niissä jo viihdytään paremmin. Maanantaina köytiin hakemassa Miio päikystä ja viihtyi valvella koko matkan molempiin suuntiin, yleensä se ois ollut suoraa huutoa vain. Turvakaukalo on myös yks inhokeista. Siihen kun laitetaan, niin alkaa lähes välittömästi huuto. Huuto kestää yleensä siihen hetkeen, kun autossa nukahtaa. Välillä viihtyy hereillä tyytyväisenäkin siinä, mutta yleensä huudon kanssa lähdetään liikkeelle. Lasten kanssa autoon pakkautuminen ei ole muutenkaan sitä rentouttavinta puuhaa, saato nyt kun Myy huutaa pää punaisena. Huuto usein kuitenkin loppuu jos kaukaloa kantaa :) mutta jos sen laskee lattialle tai autossa telakkaan alkaa usein mielenosoitus. Tässä kohtaa meidän lapset ovat kuin yö ja päivä. Miio rakasti kaukaloa ja vaunuja, niissä nukuttiin yleensä jo ennen kun päästiin kotoa pidemmälle. Muuten kyllä meidän Myy on nauravainen ja iloinen lapsi. Hymyjä vilauttelee vähän väliä ja nauraa äänetöntä nauruaa. Toivottavsti jo kohta kuuluisi ne ekat kikatukset <3

Täysimetyksellä mennään edelleen ja maito näyttää ainakin tällä hetkellä riittävän hyvin. Pumppailen myös pakkaseen, jotta tarpeen tullen voidaan antaa myös pullosta. Onneksi huolii myös pullon, joka mahdollistaa mulle ainakin ajatuksen tasolla satunnaiset karkumatkat. Tuttia meillä ei syödä edelleenkään, mikä harmittaa. Toki yksi huoli vähemmän myöhemmällä iällä, mutta kyllä se olisi oiva apu monessa tilanteessa.

Hiljalleen meillä alkaa olla myös rytmiä. Aamulla ja iltapäivällä nukutaan yleensä pidemmät päikyt ja ilta valvotaan pika nokosten voimalla. Aamulla ja päivällä nukkuu yleensä 2-4 tunnin pätkät ja iltaisin tosiaan ihan sellaisia pika torkkuja. Iltatoimet pyritään aloittamaan siinä kasin hujakoilla ja unessa ollaan yleensä jo ennen ysiä. Tällä viikolla rytmi on osunut hyvin kohdilleen ja molemmat lapset ovat olleen unessa ennen ysiä, oon mäkin saanut vähän omaa aikaa ennen unia. Näinä viikkoina kun Joonas on poissa, noi illan omat hetket tuntuu tosi tärkeiltä. Öisin meillä heräillä syömään edelleen 2-3 kertaa.

3 kuukauden mitat ( 2kk)
Paino 6245g (5580g)
Pituus 62,8cm (58,7cm)
Pipo 40cm (38,7cm)
Vaippa Libero 3




Kommentit

Lähetä kommentti