Keho puhtaaksi kehokuurilla, viikossa mimmistä lähti 4,4 kiloa!

Hormonitasapaino ja siihen vaikuttaminen ruokavalion avulla kiinnostaa itseäni suuresti. Kun saadaan keho ns. puhdistettua ja hormoonit tasapainoon kehokin toimii kokonaisuutena paremmin. Tämä ei vaikuta positiivisesti vain esim. keho muokkaamiseen, vaan myös ihoon ja hiuksiin tai vaikkapa ihan vireystasoon ja mielialaan.

Jonkin aikaa olen jo miettinyt, että jonkinlainen puhdistuskuuri olisi hyvä tehdä ja panostaa sen tyyliseen ruokavalioon, että keho ylipäätään toimisi paremmin. Oma ruokavalio kun sisältää paljon vilja- ja maitotuotteita, enkä ole niin vakuttunut että se on mulle kovin hyväksi. Hiilarihirmu, pullahiiri, mitä näitä nyt on. Itsellä lähtee hiilareiden kanssa usein mopokäsistä ja uskoisin, että tasapainottamalla kehoa voisin löytää tien ulos kierteestä ja painon jojoilusta.

Muutamia viikkoja sitten oli Hanhivaarassa ohjaamassa ja lähtiessäni pysähdyin Fitlinen pöytään rupattelemaan tuotteista. Olin tuottesita jotain kuullutkin ja vaikuttivat ihan mielenkiintoisilta. Tässä vaiheessa kävimme lähinnä läpi vain ns. perussetti, missä on vitamiini- ja mineraalijauheita. Yksi asia johti toiseen ja muutaman myöhemmin kuulin kehokuurista. Kehokuuri, eli neljän viikon mittainen puhdistuskuuri, jossa mukana myös FitLinen tuotteita tukemassa ruokavaliota. Kuurin ainaka ruokiin ei lisätä suolaa tai sokeria, mausteita ja yrttejä toki saa käynnää. Ohjeet jokaiselle viikolle ja kuurivalmentajan tuki. Silppeliä, nyt ollaan sillä tiellä.

Lähdin aika skeptisesti tähän mukaan, mutta kuitenkin uteliaana. En usko ilman todisteita. Mulla on nyt eka viikko takana ja tuloksia tuli ainakin painon suhteen. Miinus 4,4 KILOA! Ikinä ei oo viikossa noin paljon musta lohkottu pois. Nesteitä ne toki on, mutta en valita. Haen kuurista ennen kaikkea virkeämpää ja energisempää oloa. Painon lasku ei toki haittaa, mutta se ei kuitenkaan tällä kertaa ole se päätavoite. Kehon puhdistuminen on se ensisijainen juttu ja josko ne iän ikuiset hiilariöverit vois jättää historiaan tasapainoisemman fiiliksen myötä.

Eka viikko, eli ns. valkoinen viikko on kuurin haastavin, sillä viikon ruokavalio koostuu omalla kohdallani kanasta, kalasta ja munista (+ vitamiini ja mineraalijuomat). Aika puulta maistui muutaman päivän jälkeen, mutta viikosta selvittiin. Erityisesti tuo sunnuntai oli kova paikka, kun muu perhe mussutti suklaamunia kahdella kädellä :)

Liikunta tulee minimoida ensimmäisellä viikolla, jotta keho pystyy käyttämään vähäisen energian uudistumisprosessiin. Eikä kyllä rehellisesti sanottuna olisi ihan hirmuisesti ollutkaan energiaa lähteä salille tai lenkille. Tällä viikolla onkin tarkoitus tehdä paluu liikuntaan, vaikkei ne kalorit nytkään ole missään pilvissä.

Tänään alkoi toinen viikko, joka sisältää kaksi valkoista päivää ja viisi vihreää. Vihreinä päivinä proteiinin lisäksi syödään kasviksia ja aamuisin itse valmistettua jogurttia. Ja voin kertoa, etten tiedä koska olisi esim. kiinankaali tai porkkana maistunut niin hyvältä. Hulluna odotan jo päivällisen jälkkärinä odottavaa omenaa. Pienet on siis ihmisen ilot tällä kuurilla :)

Tarkempia yksityiskohtia kuurin etenemisestä tulossa. Jos jotain kiinnostaa kuuri tarkemmin jo hetimiten, niin voi vinkata Facebookiin tai kommentteihin niin kerron sulle lisää ;)





Kommentit

  1. Heipsan! Kuulisin mielelläni vähän vinkkejä ja lisäohjeistusta tähän kuuriin! Miulla ei ole juurikaan kamppailua painon kanssa, olen täysin normaalipainoinen ja hoikka, enkä koe mitään tarvetta laihduttaa :) tietysti mitä nyt pientä pömppistä löytyy mutta täysin tyytyväinen olen omaan peilikuvaan! Olen kumminkin erittäin kiinnostunut terveydestä ja siksi tämä kuuri kiinnostaakin. Syön terveellisesti ja monipuolisesti, en ahdas itseeni mitään roskaa/eineksiä.
    Aloitin juuri uudessa työpaikassa, painan todella pitkää päivää ja pieni lisäjaksaminen on aina tervetullutta! Töissä miulla on erittäin hyvät puitteet pitää yllä tälläistä kuuria, löytyy kunnon kokkauspisteet joten ei tarvitse nappaa kaupasta mukaan mitään mikrossa lämmitettäviä eineksiä.
    Joten jos vain kerkiät niin enemmän kuin mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä ja ohjeistusta tähän kuuriin, mitä tarvitsen ja missä määrin mitäkin pitäisi syödä :) olen nyt jo ihan innoissani!
    Kiitos jo nyt, odotan innolla vastaustasi :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä laitan sulle vaikka sähköpostia ja edetään niin :)

      Poista
  2. Moi! Saisinko lisätietoja mitä valkoisella ja vihreällä viikolla saa syödä?

    VastaaPoista
  3. Hei! Olen pitkään miettinyt kyseista kuuria, fitline tuotteet löytyvät jo omasta hyllystä, mutta nyt haaveissa olisi tuo puhdistus prosessi. Joten jos vain suinkin olisi mahdollista, liikenisikö teiltä ohjeita, neuvoja kyseistä kuuria varten? :) vähän mitä syödä, paljonko ja sen semmoista. Häät kesällä ja olisihan se kiva näyttää muultakin kuin turvonneelta possulta :D laitatko vaikka s-postia mulle osoitteeseen krana@luukku.com
    Kiitos jo etukäteen, odottelen innolla vastaustasi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti