Myy 2 kuukautta

Meidän Mymmeli on jo kaksi kuukautta. Tämä toinen kuukausi meni vielä nopeammin kuin edellinen ja varmasti nopeasti menee tulevatkin kuukaudet. Nyt viikon verran meillä on jo ollut huomattavasti tyytyväisempi tyttö, itkua ja huutoa on todella paljon vähemmän mitä vaikka kolme viikkoa sitten. Rotarokotteestakaan ei näytä tulleen mitään sen suurempaa vatsan väännettä, jopa D-vitamiinitkin oon uskaltanut ottaa uudelleen käyttöön.

Myy tykkää seurustella. Iso osa päivästä meneekin siis toisiamme tuijotellessa ja naureskellessa. Hymy on herkässä, mutta varsinaista naurua ei ole vielä tullut. Jonkinlaista jokellusta tulee jo, mutta vielä toistaiseksi kommunikointi on suht äänetöntä. Toki jos jotain on vialla niin se ilmastaan hyvinkin selkeästi.

Lattialla tai sitterissä viihdytään jo pieniä pätkiä yksin. Välillä on kyllä päiviä, kun tuntuu ettei mikään muu ole hyvä kuin syli tai kainalo. Neuvolasta tuli käsky viettää enemmän aikaa vatsallaan, mutta yleensä siinä tulee huuto samantien, joten treenipätkät todella lyhyitä toistaiseksi. Sängyssä kuitenkin tykkää kääntyillä vatsalleen (heti tulee huuto kun kierähtää :D) ja myös lattialla ja hoitopöydällä yritys on kova. Kovalla alustalla kääntyminen ei vielä kuitenkaan onnistu. Edelleenkään vaunuissa ei juurikaan viihdytä ja se onkin tällä htekellä se suurin harmituksen aihe. Miion ollessa vauva vaunuilusta tuli mulle henkireikä ja nyt ahdistaa ajatus siitä, ettei tämän kanssa samaa vapauden tunnetta ehkä koskaan saavuteta. Ja tietysti se, että tällä kertaa tuli myös rahallisesti panostettua vaunuihin enemmän ja tuolla ne tyhjän panttina odottelee suurimman osan ajasta.

Selkeää päivärytmiä meillä ei vielä ole, mutta yöunille nukahtaa kyllä kiltisti samoihin aikoihin joka ilta. Iltatoimet tehdään 20.30-21.00 välillä ja sen jälkeen syödään. Yleensä Myy nukahtaa viimeistään klo 22, usein jo puolelta. Parilla syötöllä nukutaan 7-8 asti, jonka jälkeen aamutoimet. Yöllä tosiaan herää vaan syömään nopeasti ja jatkaa uniaan. Itse usein nukahdan imetykseen ja aamulla en ole varma syötiinko kerran vai kaksi. En siis koe heräämisiä rankkoina ja tuntuukin, että nukun yöt ihan hyvin. Hyvä niin, sillä päivällä harvemmin on mahdollisuutta päikkäreille. Ne kyllä mielellään silti otan, jos siihen tarjoutuu mahdollisuus, koska päikkärit vauvan kanssa on vaan parasta. Tähän ehkä tarjoutuu paremmin mahdollisuuksia, kun Miio palaa päiväkotiin syyskuussa.

Kasvu on ollut maltillisen tasaista, paljon maltillisempaa mitä veljellään aikanaan alussa. Nyt onkin niin, että sisarukset menevät samoissa mitoissa 2 kuukauden kohdalla, vaikka Myylla olikin iso etumatka. Saa nähdä mitä sitten 3 kuukauden kohdilla. Myy on kasvanut nyt vajaa 6 senttiä ja painoa on tullut reilu kilo. Miio puolestaan oli tottanut tässä vaiheessa jo melkein kaksi kiloa painoa ja pituutta noin 8cm. Miion kohdalla kasvu hidastui selkeästi kolmen kuukauden kohdilla, saa nähdä mitä Myyn kanssa käy. Toivon, että oma maito kuitenkin riittää vielä, eikä tarvitsisi lisämaitoa alkaa tankkailemaan. Täysimetyksellä siis mennään tässä vaiheessa. Pullosta onneksi suostuu syömään myös, joten oon pumpannut pakkaseen hätävaraa.

2 kuukauden mitat (suluissa 1 kuukauden mitat)
Paino: 5580g (4845g)
Pituus: 58,7cm (56cm)
Pipo: 38,7cm (37cm)
Vaippa: Libero 3




Kommentit