Vauvan eka kuukausi mittarissa

Meillä saavutettiin kuukauden rajapyykki viime viikolla. Aika on mennyt hurjaa vauhtia, onko siitä tosiaan jo yli kuukausi?

Luonteeltaan typy on tempperamenttinen  ja ilmoittaa kyllä ponnekkaasti, jos joki on huonosti. Vatsa on selkeästi herkempi kaikelle, mitä Miiolla aikanaan ja näit itkuakin ollaan saatu kuunnella sen takia enemmän. Muutenkin vauva kaipaa paljon enemmän seuraa veljeensä verrattuna jaa haluaakin useimmiten olla sylissä ollessaan hereillä. Tuttia ollaan yritetty harjoitella, jotta kova imemisentarve saatais tyydytettyä ilman rintaa (tuppaa syömään välillä liiankin ja vatsa vääntää), mutta suurempaa läpimurtoa ei vielä sen kanssa olla tehty. Saa nähdä ottaako tuttia koskaan omakseen.

Vaikka tempperamenttia ja tahtoa löytyy, niin onneksi nukkuu kuitenkin suhteellisen hyvin. Päivällä nukutaan 1-4 tunnin pätkiä, yöllä syö yleensä muutaman kerran. Tässä kuukauden kohdilla valveilla ollaan jo jonkin verran ja ensimmäiset oikeat hymytkin on bongattu. Erityisesti unien jälkeen elämä hymyilee ja samoin vauva.

Hormooninäpyt pamahtivat iholle neljän viikon kohdalla ja tällä hetkellä niitä on todella runsaasti. Toivotaan, että tilanne helpottuu ristiäisiin mennessä, koska haluaahan jokainen tyttö olla parhaimmillaan juhlissa :) Nimi ei oo vielä tässä vaiheessa ihan kiveen kirjoitellu, vaan erilaisia variaatioita vielä pyöritellään mielessä. Uskoisin, ettei etunimi enää vauhdu, mutta toiset nimet hakevat vielä paikkaansa. Onneks tässä on vielä vajaa kuukausi aikaa miettiä.

Typy oli jo syntyessään komeissa mitoissa ja edelleen kasvu menee +1-käyrällä. Kasvua on kuitenkin tullut huomattavan paljon maltillisemmin, mitä veljellään aikanaan. Toki etumatkaa on paljon enemmän, sillä Miio oli syntyessään 3,6kg. Mielenkiinnolla seuraan kauanko etumatka säilyy, vai saako Miio kiinni jo 2kk kohdilla.

1kk mitat (suluissa syntymämitat)
paino: 4845g (4490g)
pituus: 56cm (53cm)
pipo: 37cm (35cm)




Kommentit