Jääkö esikoinen kotiin, kun toinen syntyy?

Kysymys, johon jokainen vanhempi varmasti vastaa useasti odottaessaan toista lasta. No miten tää asia hoidetaan sitten meillä?

Meille oli alusta asti aika selvää, että Miio ei ainakaan jää kokonaan kotiin. Hän on kuitenkin jo sen ikäinen, että kaipaa oman ikäistään seuraa ja paljon aktiviteettia. Toki aktiviteetit ja varmasti seurakin olisi kotona järjestettävissä, mutta meille luonnolliselta ja järjevältä valinnalta tuntui heti se, että Miio jatkaisi hoidossa. Kysyin asiaan mielipidettä myös päiväkodista ja sielläkin tuettiin ja rohkaistiin pitämään Miio edelleen hoidossa. Miio siis jatkaa päiväkodissa.



Tämä on aihe, joka varmasti jakaa mielipiteitä ja välillä tuntuukin, että mulle tulee kova tarve perustella tätä päätöstä. Olenko huono äiti, kun en hoida lastani itse, kun olen kuitenkin kotona kuopuksen kanssa? Olenko vain laiska ja tuijotan omaa napaani? Mutta kyllä tämä päätös on tehty ennen kaikkea ajatellen Miion hyvinvointia ja kehitystä. Mutta uskon, että tästä hyötyy Miion lisäksi myös muu perhe. Mulla on muutamana päivänä viikossa aikaa keskittyä pieneen ja antaa tälle jakamatonta huomiota. Jos vauva nukkuu hyvin, jää mulle myös aikaa itse levätä tai hoitaa kotitöitä. Tämä taas varmasti vaikuttaa myös siihen, että jaksan/pystyn paremmin huomioimaan myös Miioa.

Mulla alkaa tosiaan loma tämän kuun lopussa, mutta Miion on päiväkodissa vielä toukokuun. Kesä-, heinä- ja elokuun Miio lomailee ja samalla saa myös aikaa tutustua uuteen perheenjäseneen rauhassa. Syyskuun alussa jatkaa sitten päiväkotiarkea puolikkaalla viikolla, eli 2,5 päivää viikossa. Me ollaan haettu Miiolle päiväkotipaikkaa tästä meiltä läheltä, jotta kulkeminen olisi mahdollisimman helppoa. Miion päiväkoti, jossa hän nyt on lopettaa toimintansa, joten päiväkoti olisi vaihtunut joka tapauksessa. Nyt vaan jännitetään saadaanko me paikka tästä ihan läheltä.






Kommentit