Ihan tavallinen torstai

Ennen mun/meidän arki oli aika epäsäännöllistä ja hektistä, kello saattoi soida ennen viittä, aamupala nassuun koiran ulkoilutus ja Miio päiväkotiin (Joonas vei jos ei ollut merellä). Aamutreenit alkoivat kuudelta. Aamu meni hallilla, jonka jälkeen suuntasin salille, kauppaan tai kotiin. Aamu- ja iltapäivä kului tehdessä töitä koneella ja puuhatessa kotitöiden parissa siinä samassa. Iltapäivällä hain Miion (jos Joonas merellä) ja vein yleensä äidille illaksi. Ilta kului hallilla. Ysin jälkeen Miio hoidosta ja ilta puuhiin... jep jep... tätä oli edeltänyt päivä, joka oli myös päättynyt töiden osalta ysin kieppeillä. Rivien välistä voi siis lukea, miksi meidän arki muuttui viime kesänä. Arki vaan oli yhtä suorittamista ja Miion riepottelua paikasta toiseen, siltä se ainakin tuntui.

Nykyään arki on tasaisempaa ja enemmän järjesteltävissä. Jäät sulaa ja se tarkoittaa, että Joonaksen työt alkaa siirtyä enemmän merelle ja näin osittainen yh-arki taas alkaa. Nyt ajatus siitä ei kuitenkaan ahdista niin paljon, koska omat aikataulut on joustavammat. Toki mulla nyt ei oo työviikkojakaan enää montaa jäljellä, joten sekin on lohduttava ajatusta. Reilun kolmen viikon päästä olen jo lomalla :)

Tässä alla yksi ihan tavallinen arkipäivä tätä meidän nykyistä arkea. Ennen tämä olisi ollut erikoinen, jopa juhlapäivä, mutta nyt aika ihanan arkinen.

Kello soi 6.45. Joonas on jo lähtenyt töihin ja Miio nukkuu vielä. Hetken talossa on ihan rauhallista ja saan syödä aamupalan ihan rauhassa ja laittaa päivän tavarat kasaan. Itsellä on tänään töissä suht joustava päivä ja tarkoitus ois ehtiä treenaamaan myös itse. Omaan kassiin pujahtaa eväiden lisäksi, työ- ja treenivaatteet. Käytännössä aika sama asia tällä alalla, mutta vaihtovaatteet on hyvä olla, ettei tarvii hikisissä koko päivää pyöriä.

Miio heräilee seiskan maissa ja suuntaa katsomaan aamupiirettyjä, itse voin samalla jatkaa päivän kamojen valmisteluja ja pyöräytän Miiolle aamupalan eteen. 8.15 suuntaan Röllin kanssa ulos, Miio jää kotiin. Meillä on diili, että sillä aikaa Miion pitäisi pukea vaatteet, jotka oon laittanut hänelle valmiiksi eteiseen. Tämä toimii suht usein ihan hyvin, mutta on aamuja jolloin jätkä on vielä kalsarit jalassa, kun pitäis olla jo menossa. Tänään homma toimii ja Miio oli jo pihalla vastassa, kun tulin takaisin.





Hypätään autoon ja suunnaksi päiväkoti. Pysähdys on nopea, sillä lapset ovat jo valmiiksi pihalla ja mun tarvitsee vaan saattaa siihen. Siitä sitten nokka kohti työpaikkaa, jossa ensimmäinen asiakas starttaa ysiltä. Aamupäivä sujuukin pt-asiakkaiden kanssa salilla. Asiakkaiden jälkeen nopea välipala ja oman treenin kimppuun. On ihan luksusta, kun pystyn tekemään treenit yleensä työpäivän aikana jossain välissä. Nykyään oon tosi huono iltaisin treenaamaan, joten mulle parasta aikaa on aamut/päivät.

Treenin jälkeen lounastauko ja sitten työnkuvan muutos. Oon nyt kevään ollut apuna asiakasneuvonnassa, koska en enää tee tunteja ryhmäliikunnan puolella. Teen siis kanta-asiakassopimuksia ja etsin uusia asiakkaita salille. Mukava lisä pt-työn kylkeen ja fyysisesti helppoa. Tätä hommaa kun pystyy tekemään mukavasti loppuun asti, jos näyttäis siltä että muuten oma jaksaminen ois kiikun kaakun. Nyt tosin on enää niin vähän jäljellä, että eiköhän tässä loppuun asti mennä joka tapauksessa :)

Työpäivä päättyi viiden maissa, jonka jälkeen suuntaan kotiin. Joonas hoiti Miion haun päiväkodista ja ollaan suurinpiirtein samaan aikaan kotona. Siinä ruokaa valmistamaan ja päivän kuulumisten vaihtoa. On ihan luksusta syödä koko perheellä. Sitä kun ei edellisessä arjessa kovin usein tapahtunut, ei aina edes viikoittain. Ruoan jälkeen lösähdetään sohvalle katselemaan telkkaria. Hetken kuluttua Joonas jo nukkuukin ja me siirrytään Miion kanssa legoleikkeihin. Joonas on yleensä se, joka Miion kanssa hoitaa legoilut, mä oon vaan tosi huono rakentamaan niistä mikään järkevää :D Dubloilla se homma vielä sujui, mut noi pikkulegot on vaan.... Noh.. :D



Leikkien välissä käydään pyöräyttämässä sämplätaikina, kun ei oikein kaapista muuten löytynyt maistuvaa iltapalaa (kaupassa pitäis käydä). Ihana ilta sen enempää tekemättä mitään. Puuhastelua vaan kotona ilman kiirettä. Niitä arkisia juttuja <3


 


Iltapalan jälkeen onkin vuorossa iltapesut. Huomaa, että meillä ei vielä ole selkeätä rytmiä ja rutiineja iltaisin, johtuen siitä ettei niitä oikein koskaan töiden takia syntynyt. Välillä tuntuu, että illalla meno vähän liikaakin kiihtyy ja rauhoittuminen on hankalaa. Toivottavasti se rauha ja rutiini siihen vielä löytyy ja tätä kautta nukkumaan meno ois vähän helpompaa. Nykyään mulla on Miion kanssa tapana vielä sängyssä juuri ennen nukkumaan menoa jutella päivän tapahtumista. Käydä kivat ja ne kurjatkin asiat läpi. On mukava huomata, että välillä jos ei huomaa tätä tehdä, hän niitä itsekkin alkaa kertomaan. Tää on ehdottomasti perinne, josta haluat pitää kiinni. Omien kokemusten, kuulumisten ja tunteiden jakaminen päivittäin, uskon että se vahvistaa avointa keskustelua sitten vähän vanhempanakin :)

Miio nukahti vihdoin siinä ysin maissa ja me siirrytään Joonaksen kanssa tuijottamaan telkkua ihan rauhassa. Ollaan torstaisin katsottu Riisutut-sarjaa yhdessä. Harvoin katsotaan mitään sarjaa yhdessä, mutta tätä ollaan nyt joka kerta tuijoteltu. Aluksi koko sarja tuntui siltä, että ei jatkoon, mutta jotenkin me vaan löydetään itsemme torstaisin katsomasta sitä :D Yhdentoista maissa kömmin sänkyyn ja alan pohtia missä asennossa sitä sais unta. Alkaa tää nukkuminen jo olla vähän hankalaa tän masun kanssa.

Kommentit