Viimeinen kolmannes menossa ja me ei todellakaan olla valmiina ottaa uutta jäsentä vastaan


Eilen poksui taas uudet viikot, 28+0, alle kolme kuukautta laskettuun aikaan ja olo on jo nyt todella valtava. Masu on ottanut hurjan kasvuspurtin ja nopea kasvu varmasti jatkuu vielä useita viikkoja, ennen kun alkaa tasoittua. Supistuksia tulee ja menee, mutta arki rullaa silti normaalisti. Tai no, ainakin lähes normaalisti. Levätä pitäisi varmasti enemmän, mutta se vaan tuntuu niin ajan hukalta, kun tekemistä riittäisi. Kotona on aina jotain tekemistä, kevään tullen menojakin on enemmän ja pitäisi hiljalleen vauvaakin varten alkaa tehdä asioita. Saa nähdä tuleeko kiire, jos typy päättääkin ulostautua yksiöstä sovittua aiemmin.

Miioa odottaessa meillä alkoi tässä vaiheessa olla jo kaikki hankittuna. Oltiin just saatu avaimet tähän nykyiseen taloon ja tänne sitten ostettiin kaikki valmiiksi pienelle. Nyt asiat ei oo ihan niin hyvällä mallilla. Miion jäljiltä meillä on pinnasänky varastossa odottamassa, mutta mm turvakaukaloista, sittereistä, vaunuista jne. luovuttiin aikanaa.

Nyt toisen kohdalla hankintalista on toki erilainen, koska tiedän tarkemmin mistä tykkään ja mikä on toiminut meillä. Toki en voi olla varma mistä vauva sitten lopulta tykkää, mutta niin suurta hakuammuntaa tämä tavaroiden viidakko ei ole. Toisaalta tiedän myös enemmän mitä olisi tarjolla :D se ei toki helpota. Mutta mitä hankintoja meille on siis tulossa?

Vaunut


Miiolla oli aikanaa Emmaljungan City Crossit ja niistä tykättiin. Nyt ajatuksissa oli aluksi muitakin merkkejä, mutta koska vaunuilla tulee takuu varmasti liikuttua paljon, on työnnettävyys oltava hyvä (ei mitään kivirekeä kiitos). Tällä kertaa haluan kääntyvät etupyörät, mutta silti niiden tulee kulkea ihan joka säässä kuin unelma. Kääntyvien etupyörien ansiosta ei olisi välttämätöntä hankkia ainakaan heti toisia rattaita kaupungiin, vaan niillä pääsisi suht näppärästi myös kaupoissa. Nyt näyttää siltä, että valinta kallistuu taas naapurimaan kulkuneuvoihin, malli tosin muuttuu. Jos ei mieli enää meille kotiutuu kevään aikana Emmaljungan Super Vikingit. Luultavammin kankaat kuvan harmaan sävyillä. Rungon haluaisin mustana, mutta toisaalta haluaisin juuri kuvan renkaat ja niitä ei saa mustaan runkoon vakiona. Tämän takia vielä vähän pohdinnassa tuo runko asia, mutta uskoisin, että mustaan päädyn ja hankin kuvan mukaiset renkaat lisäksi, jos siltä tuntuu.

Toiveena oli löytää vaunut käytettyinä, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ettei juuri näillä kriteereillä löydy käytettyjä. Sekin on pohdinnasssa, josko rungon ja ratasosan ostaisi uutena ja vaunukopan yrittäisi löytää käytettynä, sen käyttöikä kun on lyhyt ja hyvässä kunnossa olevia koppia varmasti löytyy, tosin en oo vielä löytänyt tässä värissä. Let see, mut kohta pitäis alkaa toimia :)


Turvakaukalo


Turvakaukaloihin en ole vielä niin perehtynyt, mutta on tarkoitus hankkia sellainen, minkä saa adapterilla kiinni vaunujen runkoon. Britaxin ja Maxi-Cosi sopivat ainakin tähän runkoon. Vaunut luultavammin "joudun" ostamaan ainakin osittain uutena, jos/kun halun juuri ne materiaalit, joita haikailen. Turvakaukalo pyritään löytämään käytettynä, koska sen käyttöikä on myös todella lyhyt. Kaukalon pitäisi kuitenkin olla siisti ja ehdottomasti kolaroimaton ja täysin ehjä muutenkin.

Sitteri vai ei?


Miiolla oli aikanaa sitteri, joka oli paljon käytössä ensimmäiset 6kk. Miio nukkui siinä mielellään ja siinä harjoiteltiin myös ensimmäisiä kiinteitä syömään. Sen jälkeen siitä luovuttiin, kun ei tyyppi enää pysynyt siinä. Nyt pohdinnassa on, josko meille ei tuliskaan perinteistä sitteriä ollenkaan, vaan esim. Stokken trip trapiin liitettävä new born set. Sen etuna ois ehdottamsti korkeus, ei tarvitse kykkiä lattian rajassa ja vauvakin pääsee samalle korkeudelle muiden kanssa. Meiltä löytyy siis kotoa jo tuoli ja siihen baby-setti, joten riittää kun hankkisi pelkän new born- setin. Tästä oon kuullut paljon hyviä kokemuksia ja nyt pitäisikin alkaa tätä etsimään. Käytettynä ois tarkoitus ostaa, koska tämänkin käyttöikä on lyhyt ja käytetystä saisi hyvin todennäköisesti myös omansa takaisin käytön jälkeen.


 Vaatteita, harsoja, vaippoja, pulloja, tutteja yms yms. pitää vielä hankkia, mutta nämä isoimmat kun saadaan kasaan, niin pärjätään jo pitkälle. Harkinnassa myös unipesä, joita ei Miion aikana juuri edes ollut, mutta näitä ehdin miettiä paremmin äippälomalla, johon on enää 5 viikkoa :)


* Kuvat kopioitu Stokken ja Emmaljungan sivuilta

Kommentit