Taapero harrastaa

Keväällä kirjoitin lasten harrastuksista ja siinä jo vähän uumoilin, että syksyllä Miiolla saattaa alkaa uusi harrastus. Jätkä aloittaa koripallon!

Vauvavuotena käytiin vauvauinnissa ja -tanssissa, mutta sen jälkeen ei varsinaisia harrastuksia ole ollut. Paljon liikumme kyllä muuten, joten liikuntaa tulee varmasti riittävästi. Ehdottomia suosikkeja tällä hetkellä on uinti ja pyöräily. Pyörällä tulee liikuttua lähes päivittäin enemmän tai vähemmän, uimassa pyritään käymään ainakin kerran viikossa.

Olen sitä mieltä, että pienellä lapsella ei olisi hyvä olla liikaa ohjattuja harrastuksia. Leikki on lapsen työtä ja mielikuvitus kehittyy sen mukana. Jos iso osa tästä ajasta käytetään ohjattuun, valmiiksi suunniteltuun harrastamiseen, siinä voi lapsen oma mielikuvitus jäädä vähälle käytölle. Lapsi mielestäni tarvitsee myös sitä ns. omaa rauhaa. Ainakin meidän riiviö sitä ihan selkeästi kaipaa. Joskus pitää saada leikkiä ihan omassa rauhassa, ilman että kukaan yrittää vaikuttaa leikin suuntaan.

Meidän arki ei ole kovinkaan säännöllistä. Molempien työt ovat epäsäännöllisiä ja muuttuvia tekijöitä tulee koko ajan. Emme elä mitään perusarkea, jos sellaista nykyään enää edes on. Tämä on yksi tapa saada arkeen joku säännöllinen juttu, mistä pidetään kiinni.  Miio on myös "aika" itsepäinen.  Jonottaminen, muiden huomioiminen, yhdessä tekeminen, ylipäätään sosiaaliset taidot kehittyisivät. Toki näitä taitoja harjoitellaan myös kaikkialla muualla, päiväkodissa, leikkipuistossa ja tietysti kotona.

Aika näyttää tuleeko koripallosta Miiolle pysyvämpikin harrastus. Alla muutamia kuvia liikuntahetkistä

Eka vauvauintikerta. Ihana vauva-Miio <3 Oma kuva ei niin imartele :D

Lahden tunnelissa kummitätiä moikkaamassa. Paras paikka!
Mukana välillä menossa äidin töissä. Kuivaharjoituksia uimareille ja uimarinaluille
Viime talvena päästiin kokeilemaan myös hiihtoa. Toivottavasti tulevana talvena olisi lunta enemmän ja pidempään.

Kommentit