All time suosikki, S M O O T H I E

Meillä on tehty smoothieita jo vuosia, mutta erityisesti tänä kesänä ja nyt alkavana syksynä niitä surautellaan blenderillä päivittäin, joskus muutamaankin otteeseen yhden päivän aikana.

Niiden helppous ja muuntautumiskykyisyys ovat ehdottomia plussia välillä kovinkin hetkitessä arjessa. Makuvaihtoehtoja ja yhdistelmiä voi tehdä loputtomasti ja kokeilemalla selvitellä mikä sopii omaan makumaailmaan. Ravitosisällöllisesti voi tehdä myös hyvin kattavasti tilanteeseen sopivat juomat.

Ainoa miinus on, että kesän marjavalikoima hupenee uhkaavasti pakkasesta ja varmasti jo viimeistään vuoden vaihteessa joututaan taas turvautumaan kaupan pakastealtaan antimiin. Onneksi tuolta metsästä saa edelleen tuoretta tavaraa ja puolukkakausi on vasta alkamassa.

Kokoperheen suosikkeja ovat marja- ja hedelmäpohjaiset pöperöt. Vihersmoothiet ovat jäänet nyt marjakauden ainakan vähälle, mutta kyllä marjojen sekaan välillä sujahtaa lehtikaalia ja pinaattia.

Proteiininlähteenä ennen oli kestosuosikkina rahka, mutta nyt se on vauhtunut lähes kokonaan valkuaiseen. Välillä laitamme myös heraa tai muuta proteiinijauhetta. Valkuainen kuitenkin uppoaa parhaiten, koska se ei maustu millekkään, joten juomasta ihanan raikas, eikä esim. rahkan tai jauheiden maku puske läpi.

Onko muita perheitä, jossa surautellaan päivittäin smoothieta. Hyvät reseptit jakoon ;)

Tästä mukista smoothie maistuu myös perheen pienimmälle, eikä tule sotkua

Omenaa, avokadoa, vadelmaa, puolukkaa ja valkuaista

Kommentit