Kesätreeni

Kesällä on mukava treenata ulkona. Puistot ja pihat ovat loistavia treenipaikkoja, eikä väliteitä välttämättä edes tarvita. Monelle (kuten myös itselle viime aikoina) on hankala löytää muka aikaa treenaamiseen kesällä. Tämän takia tässä on nyt supernopea HIIT-treeni, joten ajanpuute ei voi olla este tälle treenille. Saamattomuus sitten ehkä :)

HIIT-treeni eli High Intensity Interval Training toimii tehokkaana vaihtoehtona perinteiselle kuntopiirille tai vaikka juoksulenkille. Käytännössä nämä treenit ovat lyhyitä maksimissaan 30min ja ne perustuvat todella kovatehoiseen treenipätkään, jota seuraa lyhyt palautus. HIIT:iä voi vetää esim. juosten, kuntopyörällä tai kuntopiirinä. Lajilla ei sinäänsä väliä, kunhan kova tehoinen tekeminen ja palautus vuorottelevat.

Tässä nyt yksi esimerkki nopeasta HIIT-treenistä. Tee työtä maksimiteholla 20 sekuntia ja tämän jälkeen saman verran lepoa. Liikeitä on kuusi ja yhteen kierrokseen menee 4 minuuttia. Voit siis esimerkiksi tehdä kuusi kierrosta ja saat todella tehokkaan 20min treenin. Jos tuntuu, että tehot laskevat liikaa/tauko on liian lyhyt, tee töitä 20 sek ja pidä 40 sek tauko. Näin kierrokseen menee 6 minuuttia. 

Itse työtä tässä treenissä ei tule kun maksimissaan kymmenen minuuttia, mutta koska se on kaikki tehty täydellä teholla, niin takaan, että se riittää.



Sumokyykky
Leveä haara, polvet/varpaat ulospäin.

Polvennostojuoksu
Paikallaan, polvet mahdollisimman korkealle/nopeasti.

Vuorikiipeilijä
Etunojassa ”juokse” vuoropolvia rintaan.

Burpee eli yleisliike 
Aloitusasento seisten,siitä kyykyn kautta etunojaan  punnerrus tai maassakäynti ja samaareittiä takaisin + hyppy

Vauhditon pituushyppy
Tasajalkaa hyppy niin pitkälle kun pystyy, toista 3-5 kertaa

Askelkyykkyhyppy
Voi tehdä myös askeltaen



Treenipaikaksi sopii hyvin vaikka piha

Kommentit