Tasapainopyörä taaperolle

Muistan vielä sen hetken, kun päätimme hankkia tulevalle lapsellemme tasapainopyörän. Olimme katsomassa yksiä mahdollisia käytettyjä vaunuja. Samalla pihapiirilla pieni poika "fillaroi" makeella potkupyörällä. Ne vaunut jäi ostamatta, mutta totesimme autoon tullessamme yhteen ääneen; Potkupyörä, sellainen hakitaan pojalle. Päätös oli tehty.

Viime kesänä Miio oli 1,5v. ja metsästimme kuumeisesti sellaista pyörämallia, joka olisi ollut tarpeeksi matala. Noh, ei sitä löytynyt. Harmiksemme jouduimme lykkäämään pyöränostoa tähän kevääseen. Tosin näin jälkikäteen kun miettii, niin ehkä nyt on parempi aika muutenkin monessakin mielessä.

Miksi sitten halusimme ehdottomasti ekaksi pyöräksi tasapainopyörän? Ilman polkimia liikkuminen on helppoa ja apupyöriä ei tarvita. Lapsen keskivartalon hallinta ja tasapaino kehittyy ihan eri tavalla, kun perus pyörän kanssa, joka on varustettu apupyörillä. Tasapainopyörän jälkeen ei välttämättä edes tarvita apupyöriä, vaan lapsi voi opetella heti polkemaan ilman niitä.

Nyt pyörä siis löytyy ja sillä on kruisailtu jo muutamat kerrat. Miio tykkää tosi paljon. Kun olin viime viikolla kipeänä, perheen miehet kävi heittämässä jopa noin 2km lenkin, niin että Miio paineli itse koko matkan pyörän selässä! Potkuttelivat puistoon ja takaisin. Uskon, että tästä tulee tulevan kesän hitti meidän taaperolle :)




Kommentit