Liikunta ja raskaus

Liikunta on aina kuulunut mun elämään enemmän tai vähemmän. Toki se tulee mukana työssäkin, mutta myös vapaa-ajalla tulee liikuttua paljon.. tai tuli. 

Miion kohdalla raskaus oli tosiaan aika helppo ja liikuntaa pystyin harrrastamaan ihan synnytykseen asti. Olo pysyi virkeänä loppuun asti ja mieli oli hyvä. Palautuminen oli myös nopeaa, kun oli liikkunut koko raskauden ja kuntoa ei tarvinnut lähteä kaivelemaan ihan pohjamudista. Luotin sokeasti tähän samaan tämän raskauden kohdalla.

Alkuraskaus meni liikunnan osalta siinä mielessä hyvin, että mulla oli paljon ryhmäliikunnan ohjauksia ja työn puolesta tuli liikuttua paljon. Kaikki vapaa-aika tosin meni sängynpohjalla huonoa oloa potiessa, mutta silti viikkotasolla liikuin paljon. Vuoden vaihteessa tahtia piti kuitenkin hidastaa, koska supisteluja alkoi tulla niin paljon, että pakostakin vauhti hidastui.

Nyt viimeisen kuukauden aikana on tullut liikuttua todella vähän. Ihan ahdistaa, kun ei pääse normaalisti liikkumaan. Tällä viikolla olen taas kevyesti ottanut liikuntaa mukaan, mutta herkästi supisteluja alkaa tulla, jos liikaa tekee. Tää on tällä hetkellä aikamoista tasapainottelua. Toki lapsen hyvinvointi on se tärkein asia, mutta silti välillä turhauttaa kun menohaluja olisi paljon enemmän. Viikkoja on kuitenkin tässä vaiheessa vielä vähän (25+0), että olisi hyvä jos tyyppi pysyisi masussa ainakin sen pari kuukautta, mielellään ihan täysiaikaiseksi asti.

Vatsalihasharjoitukset jätin pois jo viime vuoden puolella ja nyt muutenkin olen kiinnittänyt huomita paljon siihen, ettei tulisi liikaa tehtyä liikkeitä, jossa keskivartalon kontrolli olisi erityisen tärkeää. Raskaat kyykyt ja nostot jätän suosiolla myöhemmäksi. Sanonkin, että tulee tehtyä vähän sellaista mammajumppaa :) Juoksuja ja hyppyjä oon jättänyt pois ja muutenkin rauhoittanut tahtia. Huomaan silti kaipaavani sitä kunnon hikiliikuntaa, jossa selkä ja pää märkänä painetaan menemään, sekin aika tulee vielä. Pääasiassa liikuntahetket pyörivät lenkkeilyn ja salitreenin ympärillä. Uinti ois yks hyvä vaihtoehto, mutta pitäis käydä hankkimassa simmarit mihin tää pötsi mahtuis :)

Vatsalihastreeni saa odottaa syksyyn,sillä en halua ehdoin tahdoin lisätä ison masun tuomaa erkaumaa mutta lantionpohjanlihaksia olisi hyvä treenata läpi raskauden ja erityisesti synnytyksen jälkeen. Pitää myöntää, että tämä puoli jää välillä liian vähälle huomiolle ja näitä treenejä oiskin hyvä tehdä päivittäin. Tällä hetkellä tulee tehtyä ehkä noin pari kolme kertaa viikossa. Tästä ajattelin kirjoitella lisää erilliseen postaukseen lähiaikoina.


Kommentit